Pegasushosting stopt met hostingdiensten...
12 maart 2020

Pegasushosting stopt met ingang van 1 februari 2021 met het aanbieden van hostingdiensten. Wij hebben dit besluit moeten nemen i.v.m. toenemende concurrentie van met name de grote hostingproviders zoals Transip, KPN, Strato, Yourhosting enz. E.e.a. heeft natuurlijk geen invloed op de support zoals u dat van ons gewend bent. U kunt ons tot 1 februari 2021 voor support benaderen via e-mail en de contactpagina op onze website.

Nieuwe facturen worden berekend tot 1 februari 2021, zodat u nooit teveel betaalt.
Aanvulling eerdere nieuwsbrief: Bovenstaande geldt voor alle .nl domeinnamen en hostingpakketten.

U kunt vanaf heden geen nieuwe producten (domeinnaam/hosting) meer bestellen via onze website.

Wat zijn de gevolgen voor uw domeinnaam en website?
U dient er voor te zorgen dat u uw domeinnaam uiterlijk op 29 januari 2021 naar een andere hostprovider verhuist. Beter is om dat nog iets eerder te doen. Laten we zeggen uiterlijk 15 januari 2021. Dan hebben de DNS servers ruim de tijd om up-to-date te geraken. Uw website (hosting) moet dus ook verhuizen. Wij raden aan om op tijd op zoek te gaan naar een andere hostprovider zodat u alles rustig kunt voorbereiden. Op onze servers gebruiken wij het controlpanel Plesk Obsidian. Misschien iets om rekening mee te houden bij de zoektocht naar een andere provider. Uw hostingaccount zal tot 1 februari 2021 op de server blijven staan en u kunt tot die datum inloggen op het controlpanel.

Uw gehele website, inclusief databases en mailaccounts, rechtstreeks verhuizen naar een andere hostprovider is helaas niet mogelijk, omdat dit alleen kan als de servers identiek zijn. Bovendien moet u "administrator rechten" hebben voor deze operatie.

Belangrijk: Voor het verhuizen van een domeinnaam heeft u een token (verhuiscode) nodig. U kunt de tokens van uw domeinnamen vinden op https://pegasushosting.nl/inloggen/.
Log in met uw klant logingegevens (Dus niet de gegevens voor het controlpanel!).
Onder de tab 'Mijn domeinen' staan al uw domeinamen met daarachter het token.
Klopt het token niet, of ontbreekt er een domeinnaam, neem dan contact op via hostmaster@pegasushosting.nl

Alle klanten die een actief hostingaccount en/of een domeinnaam bij ons geregistreerd hebben, ontvangen een nieuwsbrief.
Dit kan natuurlijk alleen als het e-mailadres dat is opgegeven in het klantsysteem nog klopt! Heeft u rond 14 maart 2020 geen nieuwsbrief ontvangen, controleer dan uw contact e-mailadres op https://pegasushosting.nl/inloggen/ en pas het zonodig aan.