Nieuws

23 november 2020 - Inloggen op mijnpegasushosting
De domeinnaam "mijnpegasushosting.nl" is, vooruitlopend op het beeindigen van onze hostingdiensten, opgeheven. U kunt inloggen op https://pegasushosting.nl/inloggen/ om uw klantgegevens etc. te raadplegen.

7 oktober 2020 - Nieusbrief van 7-10-2020
Vandaag hebben wij een nieuwe nieuwsbrief verzonden.
De nieuwsbrief is ook te lezen op nieuwsbrief 7 oktober 2020.

24 september 2020 - Mailserver
We hebben de mail software op de server aangepast. We gebruiken nu een andere Mail Transport Agent. Dit biedt wat meer mogelijkheden om spam tegen te gaan. Tevens kunnen we nu een ander ipnummer gebruiken.
Mocht u problemen ondervinden, kunt u dat melden via het contactformulier.

15 september 2020 - E-mail.
Op dit moment worden e-mails die van onze mailserver verzonden worden niet afgeleverd bij Microsoft en Yahoo en soms ook Google. Het betreft mails naar o.a. @gmail.com, @hotmail.com, @outlook.com, @yahoo.com. E.e.a heeft te maken met het feit dat er regelmatig spamberichten vanaf de server verzonden worden via veelal Wordpress websites die niet up-to-date zijn. We zijn al sinds vorige week bezig om de mailserver te deblokkeren bij Microsoft etc. Maar dit lijkt dit keer erg moeilijk. We adviseren in ieder geval om alle Wordpress installaties die verouderd zijn zo snel mogelijk te updaten.
Indien wij ontdekken dat er bewust spam verzonden wordt via een website, dan zullen wij deze onmiddelijk, zonder waarschuwing vooraf, verwijderen van de server.

13 april 2020 - Backups
Tijdens een Plesk upgrade op 22 maart 2020 was er een klein foutje ingeslopen. Hierdoor trad er een fout op tijdens het maken van een backup.
We hebben de fout kunnen herstellen. Eventuele foutmeldingen bij de 'backup manager' kunt u verwijderen.

23 maart 2020 - Mailservers.
De wijzigingen op de mailservers leveren te veel problemen op. WIj zullen op 23-3-2020 rond middernacht e.e.a. herstellen. Mocht u daarna nog steeds problemen ondervinden met het ophalen van e-mail, dan graag contact opnemen via de contactpagina.

23 maart 2020 - E-mail
Wij zijn momenteel bezig om de instellingen op de mailserver(s) te verbeteren. E.e.a. heeft te maken met het feit dat er steeds meer spam binnenkomt en/of verstuurd wordt. U dient er op te letten dat bij het inloggen de volledige gebruikersnaam opgegeven wordt. Dus niet 'paul', maar 'paul@mijnwebsite.nl' als gebruikersnaam. Korte gebruikersnamen worden door de server geweigerd.

12 maart 2020 - Pegasushosting stopt met hostingdiensten.
Helaas moeten wij u mededelen dat wij per 1 februari 2021 stoppen met het aanbieden van hostingdiensten.
U kunt, in verband hiermede, geen producten meer bestellen op onze website.
U leest hier meer over op deze nieuwspagina.

21 februari 2020 - Nieuwsbrief
Enkele dagen geleden is er na een softwareupdate per abuis een nieuwsbrief zonder inhoud verzonden. Deze is gelukkig niet naar alle klanten verstuurd. Mocht u de 'lege' nieuwsbrief hebben ontvangen, dan kunt u deze als niet verzonden beschouwen. Binnenkort volgt er weer een nieuwsbrief, maar dan wel met inhoud.

19 februari 2020 - Plesk update
Vannacht is er weer een update van het controlpanel geinstalleerd.
Mocht u problemen ondervinden die te maken hebben met deze update, dan kunt u dat melden via de storingen pagina >>Support >>Storing melden.

1 december 2019 - Prijzen per 1-1-2020
De prijzen van onze producten zijn al bijna 10 jaar hetzelfde gebleven. We kunnen de huidige prijzen echter niet handhaven. Met ingang van 1-1-2020 zullen wij de prijzen van alle producten met 3.5% verhogen. E.e.a. heeft te maken met prijsstijgingen in de datacentra en de hogere inkoopprijzen van domeinnamen over de afgelopen 5 jaar. De wijziging geldt voor facturen die vanaf 1-1-2020 worden verzonden. Voor eventuele vragen, kunt u ons bereiken via de contactpagina.

24 november 2019 - Plesk update
Vandaag is er een update van het controlpanel geinstalleerd. Op de servers staat vanaf vandaag Plesk Obsidian.
Mocht u na de update problemen ondervinden die te maken hebben met de nieuwe versie, dan kunt u dat melden via de storingen pagina.

17 september 2019 - Facturen Web Registraties Nederland
Er worden weer facturen verzonden door Web Registraties Nederland betreffende registratiekosten. Deze zijn dus niet afkomstig van ons. Opletten dus! U kunt de facturen gewoon negeren.

14 september 2019 - Onderhoud netwerk
Op 26 september 2019 tussen 00:00 en 03:00 uur zal er onderhoud plaatsvinden in het datacenter te Amsterdam.
Hierdoor kan het zijn dat uw website tijdelijk onbereikbaar is. Ook e-mails komen tijdelijk niet aan. Er zal alles aan gedaan worden om eventuele downtijd tot een minimum te beperken.

23 januari 2019 - Inloggen Mijn Pegasushosting
Vanaf vandaag kunt u, om uw klantgegevens te raadplegen en/of te wijzigen, inloggen via https://mijnpegasushosting.nl. U kunt daar ook uw facturen downloaden. Zorg er voor dat uw gegevens up-to-date blijven. Controleer ook het door u opgegeven e-mailadres. Vaak kunnen wij klanten niet meer bereiken omdat ze verhuisd zijn, en vervolgens vergeten om de gegevens aan te passen.

26 september 2018 - Spoed onderhoud
Op 27 september 2018 tussen 06:00 en 09:00 uur zal er spoed onderhoud plaatsvinden in het datacenter te Amsterdam.
Hierdoor kan het zijn dat uw website tijdelijk onbereikbaar is. Ook e-mails komen tijdelijk niet aan. Het onderhoud heeft te maken met vervanging van defecte hardware in een van de routers.

19 september 2018 - E-mail forwarding (doorsturen)
U kunt via het controlpanel e-mails forwarden naar een ander e-mailadres. Het blijkt echter dat men vaak de standaard mailbox aan laat staan. Hierdoor zal deze na verloop van tijd volraken. Het gevolg is dat de e-mails dan niet meer worden doorgestuurd. Wij raden u aan om de standaard mailbox uit te schakelen of regelmatig berichten uit de standaard mailbox te verwijderen. U kunt dit doen via het controlpanel.

3 augustus 2017 - E-mail doorsturen naar gmail.com
Als u e-mails doorstuurd naar uw gmail.com account gaat dat soms niet goed. De e-mails komen niet altijd aan omdat gmail de afkomst van de berichten niet goed kan bepalen. Daardoor kan gmail berichten ten onrechte weigeren. Er is echter een oplossing voor dit probleem. Kijk voor meer info op E-mail doorsturen naar gmail.com

18 december 2016 - Plesk Onyx
Vannacht hebben we het controlpanel geupgrade naar de laatste versie. Het betreft Plesk Onyx (17.0.17). Mocht u problemen met uw website ondervinden, dan graag even contact opnemen via de contactpagina.

15 december 2016 - Whois Privacy Protect
Voor diverse domeinnamen kunt u nu ook "Whois Privacy Protect" activeren. Kijk op domeinnamen om te zien of dit mogelijk is voor uw domeinnaam. Kijk voor meer info op Wat is Whois Privacy Protect

2 november 2016 - nieuwe domeinnamen
U kunt nu uit meer dan 50 domeinnamen kiezen. De komende weken zullen wij het assortiment nog verder uitbreiden.

28 september 2016 - .SITE domeinnaam
U kunt vanaf 28-9-2016 ook domeinnamen met de nieuwe extensie .SITE bij ons registreren. Kijk voor de prijs op prijzen per extensie.

3 mei 2016 - ssl certificate
Het SSL certificate voor de mailserver is vernieuwd. Ondervindt u problemen met het ophalen van uw e-mail, dan dit graag hier melden.

17 februari 2016 - werkzaamheden
In verband met spoedwerkzaamheden bij SIDN is het op 17 februari 2016 tussen 19:00 uur en 23:00 uur niet mogelijk om een domeincheck te doen op een .NL domein.

31 januari 2016 - Facturen
Per 1 februari 2016 kunt u in "Mijn Pegasushosting" aangeven of u de facturen per e-mail of per post wilt ontvangen. Geeft u aan dat u de facturen per post wilt ontvangen, dan rekenen wij € 2,50 per factuur aan administratiekosten. Standaard worden alle facturen (en herinneringen) overigens per e-mail verzonden. De eerste factuur ontvangt u altijd per e-mail.

21 december 2015 - openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen rond kerst en oud en nieuw gelden de volgende openingstijden:
Op 24 december: van 10:00 uur tot 14:00 uur
Op 29 en 30 december van 10:00 tot 15:00 uur
Op 31 december van 10:00 tot 13:00 uur
Op 1 en 4 januari 2016 gesloten. Vanaf 5 januari 2016 zijn wij weer geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

15 december 2015 - Joomla lek
Het contentmanagementsysteem Joomla is kwetsbaar voor remote code execution. Gebruikers van versies 1.5 tot 3.4.5 wordt aangeraden om zo spoedig mogelijk een update uit te voeren. Er wordt door aanvallers al gebruikgemaakt van de kwetsbaarheid. Kijk hier voor meer informatie.

12 december 2015 - Spam berichten
Vandaag is er een website op een van onze servers gebruikt om SPAM te versturen. Er werden in korte tijd meer dan 430000 e-mails verzonden. De website is inmiddels gedeactiveerd. Dit keer was het Joomla dat niet up-to-date was. Wij verzoeken iedereen om de geinstalleerde apps up-to-date te houden. Alle websites op de bewuste server hadden er onder te lijden.

2 november 2015 - Login controlpanel
Inloggen op het controlpanel vanaf deze website ging niet goed. Er zat een fout op de pagina. Dit is nu hersteld.

25 oktober 2015 - Plesk upgrade
Heeft u problemen met uw website na de upgrade van Plesk, neem dan a.u.b. contact met ons op via de contactpagina!

14 oktober 2015 - Uitschakelen enkele PHP functies
Het voorgaande bericht negeren a.u.b..
E.e.a. levert nog te veel problemen op bij diverse websites.

14 oktober 2015 - Uitschakelen enkele PHP functies
I.v.m. de veiligheid zijn wij genoodzaakt om enkle PHP functies uit te schakelen. Het gaat om de functies "base64_decode" en "gzinflate".
Gebruikt u deze functies op uw website, dan dient u uw website aan te passen.

14 oktober 2015 - Plesk upgrade
Vandaag zullen wij het controlpanel upgraden van Plesk 12.0.18 naar 12.5.30. Dit zal niet op alle servers tegelijk gebeuren. Mogelijk is de Plesk versie op uw server nog niet aangepast. Dit zal in de loop van deze maand gebeuren.

4 mei 2015 - Mailservers met SSL/TLS
U kunt vanaf vandaag onze mailservers bereiken middels SSL/TLS. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan dient u de instellingen van uw mailclient aan te passen.
Kijk voor de instellingen onder "Support > E-mail". Let er even op dat als u de instellingen aanpast, er opnieuw om het e-mail wachtwoord gevraagd kan worden. Zorg dat u dat bij de hand hebt.

11 maart 2015 - Hostingpakketten met meer ruimte
Vandaag zijn er 3 nieuwe hostingpakketten in gebruik genomen. Het 15GB, 30GB en het 45GB pakket. Alle drie bieden ze meer ruimte dan de "oude" hostingpakketten. Bij het "Compleet" pakket zal de serverruimte worden vergroot naar 15GB. Het "XL" pakket zal worden aangepast naar 45GB. Het "XS" en het "S" pakket blijven hetzelfde. De 3 nieuwe pakketten zijn ter vervanging van de 6 "oude" pakketten.
Aanpassingen worden automatisch toegepast. U hoeft zelf niets te doen.

9 februari 2015 - NEP facturen NL Domein Host
NL Domein Host is weer actief met het versturen van NEP facturen.
Als u een factuur van dit bedrijf ontvangt, betaal dan NIET!
Dit is nl. geen factuur. Immers u neemt ook geen diensten af van dit bedrijf. In de kleine lettertjes onderaan staat: "Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging."
Het genoemde rekeningnummer staat op een Spaanse bank. Verder zijn er geen gegevens van het bedrijf te vinden. De website werkt ook al niet.
Kortom, de factuur gewoon verscheuren en weggooien.
Wat kunt u verder doen? Eventueel aangifte doen bij de politie. Maar het is de vraag of dit iets uithaalt, aangezien NL Domein Host al jaren actief is. U kunt hiervan melding maken bij het Steunpunt Acquisitiefraude fraudemeldpunt.nl.

29 januari 2015 - Plesk update
In de nacht van 29 op 30 januari zal er een update van het controlpanel (Plesk) geinstalleerd worden. Mogelijk is uw website daardoor een paar minuten onbereikbaar.

22 december 2014 - openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen rond kerst en oud en nieuw gelden de volgende openingstijden:
Op 24 december: van 10:00 uur tot 14:00 uur
Op 29 en 30 december van 10:00 tot 16:00 uur
Op 31 december van 10:00 tot 14:00 uur
Op 1 en 2 januari 2015 gesloten. Vanaf 5 januari 2015 zijn wij weer geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.

19 december 2014 - Verdubbeling serverruimte
Per 19 december 2014 hebben wij de serverruimte van de hostingpakketten XS, S, M, L, XL en XXL verdubbeld. De prijs voor deze pakketten is niet aangepast.

16 december 2014 - nieuw logo
Wij hebben sinds enkele dagen een nieuw logo. Het nieuwe logo zal vanaf vandaag zowel op de website als op alle documenten, zoals facturen e.d. gebruikt worden. Daarnaast heeft de website intern een metamorfose ondergaan. De gehele website is nu "responsive". E.e.a. wil zeggen dat de website zich aanpast aan het beeldscherm van nagenoeg elke smartphone, tablet of pc.

1 december 2014 - Prijsverlaging nieuwe registraties
Per 1 december 2014 hebben wij de prijzen voor nieuwe domeinregistraties tijdelijk verlaagd. Profiteer van deze verlaging en bestel nu uw domeinnaam.

3 september 2014 - verificatie e-mailadressen
De nieuwe domeinregistratie-regels van toezichthouder ICANN stelt een werkend e-mailadres verplicht voor elke domeinregistratie van een gTLD (.com, .net, .org, .biz etc.) Om aan deze verplichting te voldoen, ontvangt u een e-mail met de vraag om op een link te klikken die in de e-mail staat. Vervolgens dient u dan door op "ja" te klikken aan te geven dat het e-mailadres juist is. Doet u dit niet, dan zal de domeinnaam geblokkeerd worden.
U ontvangt overigens alleen een verificatie e-mail bij de aanvraag van een nieuwe domeinnaam, verhuizing of wijziging van de contactgegevens. Is een e-mailadres eenmaal geverifieerd, dan zal dit ook gelden voor andere domeinnamen met dezelfde contactgegevens.

5 juni 2014, 00:00 uur - plesk upgrade
De eerder aangekondigde upgrade naar Plesk 12 zal worden uitgesteld. Deze zal op een latere datum plaatsvinden.

4 juni 2014, 11:00 uur - plesk upgrade
In de nacht van 4 op 5 juni 2014 zullen wij het controlpanel (plesk) upgraden naar versie 12. E.e.a. is noodzakelijk i.v.m. de mogelijkheid om uitgaande e-mail op spam te kunnen filteren. Regelmatig wordt er, al dan niet bewust, spam verzonden via onze servers. Om onze klanten te beschermen hanteren wij tegen spam een "zero tolerance" beleid. Verder zijn er een aantal verbeteringen in Plesk 12 aangebracht.

1 mei 2014, 10:00 uur - https verbinding
Onze website werkt alleen nog via een beveiligde internet verbinding (https). Op de adresregel van uw browser kunt u dat herkennen aan "https://" voor de websitenaam en het groene slotje. Hierdoor kunt u dus veilig en zonder risico's onze website gebruiken.

12 april 2014, 16:00 uur - Nieuwe hostingpakketten
Vandaag introduceren wij een zestal nieuwe hostingpakketten. Het "Compleet" en het "Redirect" pakket blijven echter gewoon werken. Ook de prijzen van die pakketten veranderen niet.
Met de nieuwe pakketten komen wij tegemoet aan de wensen van klanten. Sommigen hebben weinig ruimte nodig terwijl anderen weer veel meer ruimte nodig hebben.

12 april 2014, 10:00 uur - Nieuw SSL certificaat
Naar aanleiding van de security risico's in "openssl" hebben wij een nieuw ssl certificaat op de server geplaatst zodat de https verbinding helemaal veilig is en blijft.

31 maart 2014, 09:40 uur - Security update Plesk
De security update zal niet, zoals eerder aangegeven, plaatsvinden om 9:30 uur (31 maart 2014) maar zal worden uitgevoerd in de nacht van 1 april 2014.

31 maart 2014, 09:15 uur - Security update Plesk
Op 31 maart 2014 om 9:30 uur zal er op een tweetal servers een security update van Plesk plaatsvinden. Het is mogelijk dat uw website enkele minuten onbereikbaar zal zijn. ook kunt u dan geen e-mail ophalen of verzenden via webmail. We proberen de downtijd zoveel mogelijk te beperken.

3 juli 2013 - Plesk Update
In de nacht van 3 op 4 juli zullen wij een Plesk upgrade uitvoeren op alle servers. We upgraden Plesk van versie 11.0.9 naar 11.5.30. Tevens zal er een security update plaatsvinden.
Naar verwachting zal e.e.a. ongeveer 30 minuten duren. Het is mogelijk dat uw website tijdelijk onbereikbaar is. Heeft u na de upgrade problemen met uw website, dan graag even contact met ons opnemen.

1 juli 2013, 10:00 uur - Facturen, betalingstermijn overschreden.
De afgelopen maanden is gebleken dat steeds meer klanten het nodig vinden om facturen veel te laat, of zelfs helemaal niet te voldoen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om onze regels aan te scherpen.
Per 1 juli 2013 zullen wij hostingaccounts tijdelijk deactiveren als blijkt dat de betalingstermijn van een factuur 4 weken is overschreden. Zodra de factuur voldaan is, worden de hostingaccounts weer geactiveerd. Betreft het alleen de registratie van een domeinnaam, dan zullen wij de registratie laten vervallen. Om problemen te voorkomen willen wij alle klanten adviseren om het e-mailadres waar wij de facturen naar toe sturen te controleren bij "Mijn pegasushosting".

20 mei 2013 - Controlpanel, Mijn pegasushosting
Om het inloggen op het controlpanel en het klantregistratiesysteem eenvoudiger te maken, kunt u voortaan rechtstreeks vanaf onze website inloggen.
Als u rechtboven op "Inloggen" klikt, komt u op een pagina waar u kunt inloggen op het "Controlpanel" en "Mijn pegasushosting". "Mijn pegasushosting" vervangt het klantregistratiesysteem "pegareg.com". U logt in met de login gegevens die u gewend bent. Pegareg.com komt t.z.t. dan ook te vervallen.

12 februari 2013, 13:15 uur - Prijs Compleet Hostingpakket
In verband met steeds hoger wordende kosten voor o.a. de datacenters (serverhuur etc) is het noodzakelijk om de prijs voor het "Compleet Hostingpakket" met ingang van 1 juni 2013 aan te passen. In een "Compleet Hostingpakket" besteld voor 25 januari 2012 is een .nl domeinnaam inbegrepen. Dat geldt niet meer vanaf 1 juni 2013. Vanaf die datum worden de verlengingen van registraties van .nl domeinnamen ook gefactureerd. Het hostingpakket zal echter iets goedkoper worden.
Een concreet voorbeeld: U heeft een "Compleet Hostingpakket" (inclusief .nl domeinnaam) dat u voor 25 januari 2012 heeft besteld; op alle facturen over de periode na 1 juni 2013 betaald u € 33,40 (exclusief btw) per jaar. Binnenkort zullen wij iedereen middels een nieuwsbrief hierover inlichten.

14 november 2012, 16:45 uur - Horde-Webmail
Op die accounts waar het "Atmail-Webmail" is geactiveerd zal per 15-11-2012 weer "Horde-Webmail" worden geinstalleerd.
"Atmail" heeft een aantal beperkingen die "Horde" niet heeft.

3 november 2012, 20:15 uur - Nieuw webmailprogramma
We hebben een alternatief voor het "Horde" webmailprogramma geactiveerd. Webmail maakt nu gebruik van "Atmail" i.p.v. "Horde". Dit programma is ook in het Nederlands. U kunt nu weer gebruik maken van webmail. N.B. "Atmail" draait niet op alle servers. Op andere servers draait gewoon "Horde".

27 oktober 2012, 11:05 uur - Onderhoud server mars
Onderhoud loopt helaas uit. Verwachte eindtijd 13:00 uur.

27 oktober 2012, 10:00 uur - Onderhoud server mars
Op 27 oktober 2012 tussen 10:00 en 11:00 uur kunt u tijdelijk niet inloggen op het controlpanel i.v.m. noodzakelijk onderhoud op server mars.pegasushosting.nl.
Na 11:00 uur is het controlpanel weer bereikbaar.

29 september 2012, 13:50 uur - Software upgrade
Server "mars.pegasushosring.nl" en "luxor.pegasushosting.nl" worden op dit moment geupgrade naar Plesk 11. Deze update is noodzakelijk omdat wij anders de veiligheid van de server niet kunnen garanderen.

27 augustus 2012, 19:45 uur - Prijswijziging
Per 1 oktober 2012 zal het BTW tarief worden aangepast van 19% naar 21%.
Dit heeft tot gevolg dat al onze prijzen ook licht zullen stijgen.

24 augustus 2012, 14:00 uur - Hardware upgrade
I.v.m. een noodzakelijke hardware upgrade is het nodig dat server "luxor.pegasushosting.nl" tijdelijk uitgezet wordt. Dit gaat gebeuren om 15:15 uur op 24-8-2012. Het kan zijn dat uw website tijdelijk ofline gaat. E.e.a. gaat ongeveer 30 minuten duren.

26 maart 2012, 13:55 uur - Joomla 1.0 Update
Na enig speurwerk zijn wij erin geslaagd om Joomla versie 1.0.x weer werkend te krijgen onder PHP 5.3 De ons bekende Joomla versie 1.0.x installaties zijn door ons gepatched. Heeft u toch nog problemen met uw website, dan raden wij u aan om naar een latere versie over te stappen.

26 maart 2012, 10:00 uur - Joomla 1.0.x
Indien u nog een "oude" versie van Joomla gebruikt (ouder dan 1.5.25), werkt uw website waarschijnlijk niet meer zoals het hoort. Versie 1.0.x werkt zeker niet meer. Deze versie is dan ook "bejaard". De ultieme oplossing is het installeren van een "verse" Joomla versie in een andere map via "Installatron" in het controlpanel. U moet dan wel uw website handmatig overzetten op de nieuwe versie. Als u versie 1.6.0 of hoger installeerd, dan kunt u altijd vanuit "Installatron" upgraden naar een nieuwere versie. Alle gegevens worden dan automatisch overgezet. Controleer dan wel of alle plugins, extensies en modules ook zijn meegenomen in de upgrade.

22 april 2012 - Upgrade PHP
Vandaag hebben wij een upgrade uitgvoerd van PHP 5.2 naar PHP 5.3.
Deze upgrade was noodzakelijk omdat de meeste php applicaties versie 5.3 als minimum eis stellen. Daarnaast wordt er geen support meer verleend op versie 5.2.
Gebruikt u een applicatie die niet compatible is met PHP 5.3, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk te upgraden. Dat is o.a. het geval met Joomla 1.0. Wij adviseren om te upgraden naar minimaal Joomla 1.5.26. Beter is het nog om naar de laatste versie (2.5) te upgraden.

21 maart 2012, 10:20 uur - Update reset wachtwoorden
Vanacht heeft een programma (aangeleverd door Parallels) tegen de verwachtingen in toch de meeste wachtwoorden van e-mailaccounts aangepast. Mogelijk kunt u daardoor geen e-mail ophalen.
Log a.u.b. in op pegareg.com om uw gegevens te raadplegen.
De loginnaam en het wachtwoord zijn gelijk aan de logingegevens waarmee u zich de eerste keer als klant heeft aangemeld.

20 maart 2012 - Nieuwsbrief - reset van wachtwoorden
Komende nacht worden i.v.m. een lek in het controlpanel alle wachtwoorden gereset. Het betreft de wachtwoorden voor het controlpanel en alle ftp-wachtwoorden. U kunt daarna inloggen op het klantregistratiesysteem pegareg.com om uw gegevens te raadplegen.
Het lek is inmiddels gedicht. Wij raden u ook aan om de wachtwoorden van uw e-mailaccounts aan te passen. Dit zal niet automatisch gebeuren. Hoe u de wachtwoorden van uw e-mailaccounts kunt aanpassen kunt u lezen op: http://www.pegasushosting.nl/support/mail-wachtwoord-aanpassen.php.

19 februari 2012, 15:00 uur - Plesk update
I.v.m. enkele veiligheidslekken hebben we met spoed een upgrade van Plesk moeten uitvoeren. De upgrade kan ongeveer 1 uur in beslag nemen. Het betreft een upgrade van Plesk 10.1.1 naar versie 10.4.4. Mocht u problemen ondervinden met uw website, dan verzoeken wij u om contact op te nemen via de contactpagina op deze website.
De support pagina's worden binnenkort aangepast aan de nieuwe Plesk versie.

17 februari 2012 - Nieuwsbrief
Op 12 februari 2012 hebben wij een nieuwsbrief verzonden met belangrijke informatie over het ophalen van uw e-mail.
Lees a.u.b. deze nieuwsbrief! Het blijkt dat diverse klanten hun e-mailaccount nog steeds niet hebben aangepast, waardoor ze geen e-mail kunnen ophalen.
In het nieuwsbericht van 10 februari 2012 (hieronder) kunt u ook lezen wat u moet aanpassen.

10 februari 2012 - Gebruikersnamen in mailaccounts
In het gevecht tegen spammers hebben wij per direct een aanpassing op de servers aangebracht.
Het is voortaan noodzakelijk dat u een volledige gebruikersnaam opgeeft bij uw mailaccounts.
Bijvoorbeeld: niet "info" maar "info@mijnwebsite.com"
Doet u dit niet, dan krijgt u een foutmelding bij het ophalen van uw e-mail.
U dient de gegevens bij de emailaccounts bij uw mailclient (outlook, outlook express, thunderbird etc) aan te passen.
Ook als u van webmail gebruikt maakt ( http://webmail.uwdomeinnaam.nl ) dient u de volledige naam te gebruiken.

10 februari 2012 - Installatron
Vanaf vandaag kunt u web-toepassingen installeren via "Installatron".
De "Application Vault" van Parallels komt hiermee te vervallen. D.w.z. u kunt geen nieuwe toepassingen meer installeren. De reeds geinstalleerde toepassingen kunt u wel gewoon beheren via de tab "Toepassingen".
Alle andere toepassingen kunt u installeren en beheren via de knop "Installatron" via het controlpanel.
Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar als u het "Compleet" hostingpakket heeft.

7 februari 2012 - Installatron
Deze week nemen we een nieuwe plugin in Plesk in gebruik. Het "Installatron" is bedoeld om diverse scripts, zoals Joomla, Xoops, Coppermine, Drupal enz. op een eenvoudige manier te installeren.
Het tot nu toe gebruikte "Application Vault" van Parallels komt hiermee te vervallen. Scripts die u daarmee geinstalleerd hebt, blijven natuurlijk wel gewoon werken.

13 januari 2012 - Prijzen internationale domeinnamen
I.v.m. de lage dollar koers zijn wij genoodzaakt om de prijzen voor internationale domeinnamen zoals .com, .net , .org, .biz, .info en .eu aan te passen.
De prijs van deze domeinnamen is per 1 februari 2012 € 16,00 per jaar.

10 december 2011 - 100 MB pakketten.
Er is wat onduidelijkheid over de kosten van het 100MB pakket per 1 februari 2012. Per die datum vervalt het 100MB pakket. Het wordt omgezet naar het "Compleet Hostingpakket" met 4000MB ruimte en 50GB verkeer per maand. Dit pakket kost € 25,00 per jaar, inclusief een .nl domeinnaam. Dat is dus de "oude" prijs en is alleen van toepassing voor klanten met een 100MB pakket. Wilt u dit pakket niet, dan dient u tijdig uw contract op te zeggen of uw domeinnaam te verhuizen. Heeft u een 100MB pakket, dan ontvangt u op 4 januari 2012 een factuur over de nieuwe periode.

29 november 2011 - Compleet Hostingpakket
Per 1 december 2011 zal het "Compleet Hostingpakket" een wijziging ondergaan. Vanaf die datum is een .nl domeinnaam niet meer in de prijs inbegrepen.
De prijs van het hostingpakket gaat omlaag van € 25,00 naar € 23,40 per jaar.
Een .nl domeinnaam kost nog steeds € 10,00 per jaar.
Deze wijzigingen gelden alleen voor nieuwe bestellingen.

8 november 2011 - 100 MB pakketten.
Zoals eerder gemeld kommen de 100MB hostingpakketten op 1-2-2012 te vervallen. Het duurt dus nog meer dan 2 maanden voordat het zover is. Alle 100MB pakketten worden automatisch omgezet naar het "Compleet" hostingpakket. Dit pakket kost per 1 februari 2012 € 25,00 per jaar (incl. domeinnaam). Als u dat niet wilt, dan dient u tijdig uw contract op te zeggen of uw domeinnaam te verhuizen.

13 oktober 2011 - Upgrade PHP 5.2 naar 5.3
In de nacht van 13 op 14 oktober zal er een upgrade plaatsvinden van PHP 5.2.14 naar 5.3.8 E.e.a. zal zonder downtijd gaan gebeuren. Klanten die problemen ondervinden na de upgrade kunnen dat via het contactformulier melden.

22 februari 2011 - Facturen alleen per e-mail
Vanaf 1 februari 2011 versturen wij onze facturen alleen nog per e-mail. Dat scheelt veel papier en dus sparen we ook het milieu een beetje. U dient er ten alle tijden voor te zorgen dat uw e-mailadres in ons systeem klopt. Weet u dit niet zeker, log dan hier in met uw klant login gegevens om uw gegevens te controleren en zonodig aan te passen.

31 januari 2011 - Wijziging hostingpakketten
Vanaf 1 februari 2011 bieden wij in plaats van 8 verschillende hostingpakketten nog maar één pakket aan. Het nieuwe pakket biedt 4GB serverruimte met 50GB datatraffic (per maand). Er zullen wel 2 varianten worden aangeboden. Een NL pakket, inclusief een .NL domeinnaam, en een Internationaal pakket met een andere domeinnaam dan .NL (bijvoorbeeld .COM, .NET, .ORG etc) De prijs voor het NL pakket zal € 25,00 en het Internationaal pakket € 38,45 per jaar bedragen.
Reeds bestaande hostingaccounts zullen komende maand automatisch worden aangepast. Het "oude" 100MB account blijft tot 1-2-2012 bestaan. Daarna komt ook dat account te vervallen.

22 januari 2011 - PHP - apache vs cgi
Op onze servers loopt PHP standaard als "apache module". Alleen op verzoek van de klant kunnen wij PHP als "cgi-script" laten draaien. E.e.a. is per domeinnaam in te stellen. Wij gegeven echter de voorkeur aan het draaien als "apache module" omdat dit minder storingen veroorzaakt.

5 januari 2011 - Nieuwe server
In de nacht van 7 januari 2011 zullen diverse websites naar een nieuwe server overgaan. Het is mogelijk dat uw website tijdelijk niet beschikbaar is. E.e.a. zal tussen 1:45 en 7:00 uur plaatsvinden. Ondervindt u na de verhuizing problemen met uw website, neem dan a.u.b. contact met ons op.