Nieuwsbrief 7 oktober 2020
Problemen mailserver:

Sinds ongeveer 6 weken hebben we veel problemen met het versturen van e-mail naar e-mailadressen van o.a. Microsoft, Google en Yahoo. De mailservers van genoemde bedrijven werken zeer strikt en blokkeren van tijd tot tijd het ipnummer van onze mailserver omdat er te veel spam vandaag komt.
Wij hebben daarom nieuwe anti-spam software op onze server geinstalleerd. Het doel van deze software is om zowel inkomende als ook uitgaande e-mails op spam te controleren en zonodig te blokkeren.
Daarnaast hebben wij een limit op het versturen van e-mails moeten instellen. Er worden nu maximaal 2 berichten per 240 seconden verzonden. En dat geldt voor de gehele mailserver en niet per e-mailaccount.
We weten dat deze limit erg laag is, maar moeten deze maatregel invoeren om de servers van Microsoft, Google etc. tevreden te stellen.
Als alles goed blijft gaan, passen wij de limit gaande weg aan.

Beeindiging hostingdiensten:

Zoals eerder vermeld in de nieuwsbrief d.d. 14-3-2020 stoppen wij per 1 februari 2021 met onze hostingdiensten. U kunt ons tot 1 februari 2021 voor support benaderen via e-mail en de contactpagina op onze website.

Wij sturen deze informatie voor een tweede keer omdat gebleken is dat niet iedereen de vorige nieuwsbrief ontvangen heeft.

Wat zijn de gevolgen voor uw domeinnaam en website?
U dient er voor te zorgen dat u uw domeinnaam uiterlijk op 28 januari 2021 naar een andere hostprovider verhuist. Beter is om dat nog iets eerder te doen. Laten we zeggen uiterlijk 15 januari 2021. Dan hebben de DNS servers ruim de tijd om up-to-date te geraken. Uw website (hosting) moet dus ook verhuizen. Wij raden aan om op tijd op zoek te gaan naar een andere hostprovider zodat u alles rustig kunt voorbereiden. Op onze servers gebruiken wij het controlpanel Plesk Obsidian. Misschien iets om rekening mee te houden bij de zoektocht naar een andere provider. Uw hostingaccount zal tot 1 februari 2021 op de server blijven staan en u kunt tot die datum inloggen op het controlpanel.

Uw gehele website, inclusief databases en mailaccounts, rechtstreeks verhuizen naar een andere hostprovider is helaas niet mogelijk, omdat dit alleen kan als de servers identiek zijn. Bovendien moet u "administrator rechten" hebben voor deze operatie.

Belangrijk: Voor het verhuizen van een domeinnaam heeft u een token (verhuiscode) nodig. U kunt de tokens van uw domeinnamen vinden op https://pegasushosting.nl/inloggen/.
Log in met uw klant logingegevens (Dus niet de gegevens voor het controlpanel!).
Onder de tab 'Mijn domeinen' staan al uw domeinamen met daarachter het token.
Klopt het token niet, of ontbreekt er een domeinnaam, neem dan contact op via hostmaster@pegasushosting.nl

Het is uitermate belangrijk dat u uw domeinnamen (en websites) op tijd verhuist. Doet u dat niet, dan komt uw domeinnaam per 1 februari 2021 automatisch te vervallen. Ook het hostingaccount dat bij de domeinnaam hoort is dan niet meer bereikbaar. U kunt dan ook niet meer inloggen op het controlpanel.