<< Vorige pagina

Mijn domeinnaam is vervallen. Wat nu?

Wij kunnen domeinnamen alleen verlengen als de registratiekosten minimaal 1 werkdag vóór de vervaldatum door u voldaan zijn. Zorg dus dat de registratiekosten op tijd voldaan zijn. Dat voorkomt een hoop problemen.
 
Een .nl domeinnaam komt nadat deze vervalt gedurende 40 dagen in een zogenaamde "quarantaine-periode". Gedurende deze periode kan men de domeinnaam niet registreren.
 
Als een .com, .net, .org, .biz of .info domeinnaam vervalt, zal deze in een zogenaamde "Redemption Period" van 30 dagen terecht komen. De domeinnaam is gedurende deze periode niet door anderen te registreren. Daarna zal het 5 dagen in de status "Pending Delete" komen te staan. Daarna zal de domeinnaam weer worden vrijgegeven voor registratie.
 
Een .eu domeinnaam komt nadat deze vervalt gedurende 40 dagen in een zogenaamde "quarantaine-periode" (status EURid: quarantine).
 
Wij kunnen een domeinnaam laten "heractiveren". Hieraan zijn echter extra kosten verbonden.
Een .nl domeinnaam uit "quarantaine" halen kost € 25,00 inclusief de registratiekosten voor één jaar.
Was de .nl domeinnaam bij een andere "registrar" geregistreerd, dan zijn de kosten € 70,00 inclusief de registratiekosten voor één jaar.
Een .com, .net, .org, .biz of .info domeinnaam heractiveren kost € 28,80. Dit is inclusief de registratiekosten voor één jaar.
Een .eu domeinnaam heractiveren kost € 40,00 inclusief de registratiekosten voor één jaar.
 
Om een vervallen domeinnaam te heractiveren, kunt u een e-mail sturen naar met het verzoek om de domeinnaam te heractiveren.
 
(Vermeld duidelijk om welke domeinnaam het gaat en dat u akkoord gaat met de extra kosten.)