E-mailadres aanmaken Plesk 17...

Om een e-mailadres aan te maken voert u de volgende handelingen uit:

1. Login in op het controlpanel. ( inloggen-account )
  2. Heeft u meerdere domeinnamen, selecteer dan rechts bovenaan op de pagina bij "Abonnement" de juiste domeinnaam.
  3. Klik links de pagina op "Mail".
  4. Klik op "E-mailadres Aanmaken".
  5. Bij "E-mailadres" vult u het mail account in. Bijvoorbeeld: "info".
  6. Vul bij "Wachtwoord" en bij "Bevestig wachtwoord" het wachtwoord in.
  7. Laat de overige instellingen zoals ze zijn.
  8. Als u de spamfilter en virusscanner NIET wilt instellen, klikt u onderaan de pagina op OK.
  9. Om de spamfilter in te stellen klikt u bovenaan de pagina op "Spamfilter".
  10. Vink het hokje bij "Antispambescherming inschakelen voor het e-mailadres" aan.
  11. Selecteer wat er met eventuele spamberichten moet gebeuren.
  12. Voor geavanceerde opties klikt u op "Geavanceerde bewerkingen tonen".
  13. Bij "Gevoeligheid spamfilter" vult u bijvoorbeeld 4 in.
    Hoe lager de waarde hoe minder spam u krijgt. Let op! Als u de waarde te laag zet, kan het zijn dat er e-mails onterecht als spam worden aangemerkt. Bij voorkeur niet lager dan 4 invullen.
  14. Om berichten van een bepaald e-mailadres altijd door te laten, vult u het e-mailadres in bij "Whitelist" (1 per regel)
  15. Om berichten van een bepaald e-mailadres altijd te weigeren, vult u het e-mailadres in bij "Zwarte lijst" (1 per regel)
  16. Om de virusscanner in te stellen klikt u bovenaan de pagina op "Antivirus".
  17. Vink het hokje aan bij "Antivirusbescherming inschakelen voor het e-mailadres".
  18. Als u klaar bent, klikt u onderaan op de pagina op OK

Het e-mailadres met bijbehorende mailbox is nu aangemaakt.

Maak nu in uw e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook, of Thunderbird) een e-mailaccount aan om uw e-mail te lezen en te versturen. Het is ook mogelijk om uw e-mail te lezen en te versturen via webmail. U gaat hiervoor naar http://webmail.uwdomeinnaam.nl, en logt in met het e-mailadres en wachtwoord dat u zojuist heeft aangemaakt.